logo1
blankblank
blank
blank blank
blank blank
blank blank

blank blank
blank
Случайнa снимка
blank
blank blank

blank blank
blank
Дейности
blank
blank blank

blank blank
blank
Здравей
blank
blank blank

blank blank
blank
Онлайн
blank
blank blank

blank blank
blank
Търси Прабългарска школа за оцеляване "Бага-Тур"
blank
blank blank

blank
Доброволци възстановяват уменията на прабългарите   
blank blank blank
blank
В началото на януари 2014г. сдружение „Бага-тур“ – гр. Стара Загора стартира проекта си „Доброволци възстановяват уменията на прабългарите“. Продължителността на проекта е от 1 януари до 31 юли 2014г.
Основна цел на организацията при изпълнение на проекта е да популяризира на национално и интернационално ниво древните умения, практики и познания на предците ни.
На 8 и 9 март ще бъде проведен първият двудневен обучителен семинар по проекта. Откриването му ще се осъществи на конната база в гр.Стара Загора, където съвместно с общината се организира честването на Деня на коня - Тодоровден. Обучени членове от школата ще демонстрират, като акт на доброволчество, уменията на древните българи - езда на кон, стрелба с прабългарски лък, бойни умения с традиционни оръжия. Доброволци ще вземат участие в тези действия, като бъдат запознати по достъпен начин с уменията на напредналите по тези дисциплини. Така всички заедно ще дадат своя принос за възстановяване на прабългарските традиции, а обществеността ще бъде атрактивно и занимателно информирана за проекта.
Продължението на семинара ще се състои на Старозагорските минерални бани. Там ще се работи по две обучителни програми. По първата обучителна програма - „Доброволчество” - младежите ще бъдат обучени за доброволци, ще се запознаят с принципите на доброволчеството и системата за подбор на доброволците, а също и как да се ориентират в доброволческата дейност така, че всеки да намери своето място в общата инициатива. Втората обучителна програма „Прабългарски лък” ще запознае участниците в семинара теоретически и на практика с технологията за изработване и техниката за стрелба с прабългарския сложно съставен рефлексен лък.
Проектът е финансиран от Национална програма за младежта /2011-2015/, подпрограма 3 ”Младежко доброволчество и участие в доброволчески инициативи” към Национален център “ Европейски младежки програми и инициативи“.

Публикувано от: BaGaTUR в вторник 04 март 2014 - 21:18:56 Коментари: 0
blank
blank blank


Коментарите са спрени
blank
blankblankblank
© 2000 - 2010 Baga-Tur. All rights reserved.
blank