Била ранната утрин на 15 август 718 година, черното нощно небе едва-едва просветлявало и звездите по него започнали да оредяват - най-сънният час, тогава над спящите араби се извило торнадо от отровни стрели, след стрелите върху тях връхлетял черният грохотен облак на конницата, мечовете бляскали като къси светкавици - …” Това е цитат но много ми харесва. Според мен това трябва да е национален празник и дори да се отбелязва с организиран поход. А според вас ?
Има доста събития, с които можем да се гордеем от времето на прабългарите, но много хора не са наясно какво ги прави българи и единствено това, което са заучили от учебниците по история, информация доста оскъдна се е запечатала от обща култура в съзнанието им.
Здравейте, казвам се Елица и имам дъщеря на 2г-Калина. Харесва ми идеята да запазим ценностите на прабългарите, т.н. на нашата история.Нямам възможност в момента да съм част от цялата тази инициатива, но ще направя всичко възможно дъщеря ми да я възпитам така, че да се гордее от къде произлиза и колко е трудно да оцелееш във времена като нашите.