Тези стрели са с насадка и са по-евтини тъй като бандажа на перцата е само в основата на оперението
Вече правим и дървени стрели за дамска аудитория от стрелци - розово виолетови. За тях стрели са малко по-къси 76 см. обща дължина на стрелата
Това са традиционни стрели с обща дължина 83 см. Нарочно ги правим по-дълги защото при стрелбата в Бага-Тур изтегляме лъка малко повече ( към ъгъла на доланта челюст). Тези стрели ако ви прави впечатление не са с насадка, а с канал за тетивата. По мое мнение така е даже по-удобно и е достатъчно здраво.
И мислиш ли, че ако ползваш дървено тяло за стрелата и пластмасова насадка, ще лети по-добре? Или според теб насадката прави летежа на стрелата по-точен? Това не го разбирам. Ако една стрела лети неточно причините може да са различни - Баланс, Оперение, Несъобразена сила на лъка, несъобразена твърдост на тялото на стрелата, Кривина, Лоша дървесина... Как точно насадката прави летежа по-добър?
Регистриран: нд май 10 2009, 09:11
съобщения: 24
зависи колко ти е крив прореза за тетивата или ако има неравности в прореза които закачат тетивата и в двата случая стелата ще изметне при изтрел
Ako няма к'во да кажеш по-добре си замълчи
Трабанте,изглежда трябваше да разделя по-горе изписаният ми отговор на две части:единият е утвърдителен отговор,а другия е отделен въпрос касаещ дървените стрели с този вид оперение. А сега иди в раздел "продавам" и разгледай там стрелите и виж въпросните моменти как са представени ,макар ,че те са ми "по-стара версия",но и до сега стях улучвам десятката от 40м.Тя е с диаметър 10-12см.Ако нещо повече те интересува -питай ,защото от понеделник отивам на един прекрасен язовир и незнам кога ще се върна.
Регистриран: чт яну 08 2009, 06:10
съобщения: 98
kutrag_57 написа ...
Багатуре, вярно е , че с прорез в тялото на стрелата ,същата е по-здрава,но защо "мята" задницата при стрелба?Става неточна.
Trabant-IYI написа ...
И мислиш ли, че ако ползваш дървено тяло за стрелата и пластмасова насадка, ще лети по-добре? Или според теб насадката прави летежа на стрелата по-точен? Това не го разбирам. Ако една стрела лети неточно причините може да са различни - Баланс, Оперение, Несъобразена сила на лъка, несъобразена твърдост на тялото на стрелата, Кривина, Лоша дървесина... Как точно насадката прави летежа по-добър?
И аз имах подобен проблем... Оказа се....:? Че съм ги зареждал с водещото перо навъртре... Към тялото на лъка... Добре, че ме просветлиха... Иначе още щях да се чудя, защо все наляво бие... Хъ хъ хъ lol Дето ази и да трая - за теб мисля и горя, в теб родих се и желая в теб свободен да умра. [линк]